След като статута на мексиканската суперзвезда Канело Алварес (49-1-2, 34 КО) за 5-ти май е все още неясен и изглежда, че е все по-малко вероятно той да се изправи срещу шампиона на IBF, IBO, WBA и WBC в средна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 KO), има много спекулации за това кой ще се изправи срещу казахстанеца на насрочената дата.

Промоутърът на Головкин Том Льофлер заяви, че неговият боксьор възнамерява да се боксира на 5-ти май и добави, че британеца Гари "Спайк" О'Съливан (27-2, 19 KO) е потенциален кандидат за заместник на мексиканеца.

"Очакваме официално решение от комисията относно положителната допинг проба на Канело, но Головкин продължава усилено да се подготвя за среща на 5-ти май. Естествено, Канело е основният приоритет, но ако по някаква причина той не е на разположение, ще трябва да претеглим всички други възможности. В момента очакваме да получим повече информация от комисията", заяви Том Льофлер.

"Един потенциален заместник на Канело е Гари О'Съливан, който трябваше да се бие в бойна карта на "Голдън Бой" на 4-ти май, което значи, че е подготвен добре за евентуална среща ден по-късно", добави промоутърът

Каквото и да се случи, всичко трябва да бъде изяснено скоро, за да може датата 5-ти май да бъде запазена.

Изслушването на Канело Алварес пред Държавната атлетическа комисия на Невада (NSAC) е насрочено за 18-ти април, но от телевизионния гигант ESPN посочват, че може да се състои и на 10-ти април, ако Канело предпочита така.

Други кандидати за заместници на мексиканеца са шампиона на WBO Били Джо Сондърс (26-0, 12 KO) и бившия шампион в супер-полусредна категория Деметриус Андраде. О'Съливан обаче изглежда най-лесно може да бъде убеден да се бие с Головкин след толкова кратко предизвестие, а и най-вероятно финансовите му претенции биха били най-малки.