Шампионът на Световната боксова организация (WBO) Джоузеф Паркър кацна на Британска земя вчера сутрин и още със слизането от самолета се закле, че ще направи битката на живота си в предстоящата му обединителна среща с шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа, която ще се състои на 31-и март в Кардиф, Уелс.

Паркър ще влезе в този двубой с професионален рекорд от 24-0 и с 18 нокаута на негово име. Новозеландецът обеща да стане първият човек, който да спре Джошуа между въжетата.

"Страхотно е да бъда тук. Обичам това място. Винаги съм чувствал нещата истински, но сега отброяването наистина започна. Пристигам в добро състояние, психически и физически съм силен и очаквам с нетърпение да покажа какво мога. Аз съм млад, бърз, силен, моето движение е добро, имам чудесен отбор зад себе си и имам цели две нации, които ме подкрепят", заяви Паркър.

"Миналата година не беше добра за мен и има много причини, поради които не представях най-доброто от себе си на ринга. Но сега мога да ви кажа, че ще се постарая да направя битката на живота си на 31-и март", добави новозеландецът.

Треньорът на Паркър Кевин Бари пък разкри графика на неговия боксьор в подготовката за предстоящата му среща.

"Едва кацнахме, но трябва да започваме работа. Първата седмица тук ще бъде много активна, солидна седмица за нас. Следващата седмица ще останем психически и физически много остри. Направихме голям лагер и Джо е в много добро най-вече психическо състояние. Много съм щастлив от това, което той показа и ние идваме много уверени", заяви Бари.