Канадецът Джордж Сен Пиер вече не е шампион на Ultimate Fighting Championship в средна категория.

Легендарният атлет се завърна в клетката в началото на ноември след четиригодишно отсъствие и победи Майкъл Биспинг в UFC 217, за да стане шампион във втора теглова категория. Преди години той беше шампион в полусредна категория. Седмица след това събитие на Сен Пиер му бе поставена диагноза - язва. Вследствие на това канадецът не е сигурен колко време ще му бъде нужно, за да се възстанови напълно и дали изобщо това ще е възможно.

"Битката в UFC 217 беше една от най-великите нощи в живота ми, но сега трябва да отделя малко време, за да се съсредоточа върху моето здраве. От уважение към останалите спортисти в дивизията, не искам да блокирам дивизията. Отказвам се от титлата си и след като оздравея, очаквам да работя отново с UFC, за да определим какво следва в моята кариера", заяви Сен Пиер.

В резултат на това Робърт Уитакър е обявен за безспорен шампион в средна категория на UFC. Австралиецът спечели временната титла в дивизията през юли, след като победи Йоел Ромер чрез единодушно съдийско решение.

Сега Уитакър ще защитава титлата си срещу бившия шампион Люк Рокхолд в UFC 221 на 10-ти февруари  в Пърт, Австралия.