Боксьорът Рой Джоунс-младши записа победа в родния си град Пенсакола, Флорида, надделявайки над Скот Зигмънд със съдийско решение в 10-рундова среща. Това бе прощалната среща за Джоунс.

Джоунс спечели и в трите съдийски карти с резултат 98-92, но по-впечатляващото беше, че диктуваше темпото на битката от началото до края, което трудно можем да кажем за друг 49-годишен спортист.

Джоунс (66-9, 47 КО) така и не беше близо до това да нокаутира Зигмънд (30-12, 16 КО), но пласираше страхотни комбинации в тялото на своя съперник, забавлявайки съгражданите си, докато вършеше убедително работата си за последен път. Зигмънд не скри амбициите си за победа в тази среща, но разликата в класите между двамата боксьори, дори и в напреднала възраст за Джоунс, беше ясна.

"Обичам всеки един фен, който дойде да ме подкрепи тази вечер. Знаех, че Скот е труден съперник, знаех, че ще ми бъде трудно да го нокаутирам. Не искам да се оправдавам, но миналата седмица отново нараних бицепса на лявата си ръка. Но понеже това е последната би битка в Пенсакола, аз отказах да се оттегля", заяви Джоунс.

В края на интервюто след края на срещата Джоунс отново предизвика 42-годишната звезда от света на смесените бойни изкуства Андерсон Силва, насочвайки коментарите си към президента на Ultimate Fighting Championship (UFC) Дейна Уайт.

"Дейна, знам, че гледаш. Знам, че Андерсон Силва в със спрени права, но това е единствената друга битка, която може да върне Рой Джоунс на ринга. В противен случай, книгата е затворена", добави Джоунс.