рощалната битка на легендата в света на смесените бойни изкуства Витор Белфорт ще трябва да почака. 

Очакваше се бразилецът да се изправи срещу Юрая Хол в състоялото се тази нощ събитие на UFC в Сейнт Луис, но това така и не се случи, след като стана ясно, че Хол е прекарал нощта в болница, тъй като се почувствал много зле от бързото сваляне на килограми преди претеглянето на двамата бойци.

Ето и изявлението на UFC по случая:

"Битката между Юрая Хол и Витор Белфорт, която трябваше да се проведе на събитието в Сейнт Луис беше отменена, след като Юрая Хол не успя да свали нужните килограми и бе откаран в болница. Ще ви информираме за неговото състояние при първа възможност."

Малко след това и Белфорт излезе с официално изявление в социалните мрежи.

"Посветих два месеца от живота си за този тренировъчен лагер. Останах далеч от семейството си и който ме познава, знае колко е трудно това за мен. Направих всичко необходимо, за да се подготвя максимално добре, за да постигна целта си. Екипът ми беше много отдаден дори и по време на празниците. Изпълних всички условия в седмицата преди битка, намалих теглото си и влязох в рамките на категорията. За съжаление опонентът ми имаше проблем по време на свалянето на килограми, пожелавам му бързо възстановяване. Сега просто искам да се върна у дома и да видя семейството си. Благодаря за цялата подкрепа по време на този тренировъчен лагер", се казва в изявлението на Белфорт.

40-годишният Белфорт заяви пред събитието, че планира да се пенсионира след битката си с Хол, освен ако не му бъдат платени 10 милиона долара, за да се състезава отново. 

Към този момент не е ясно дали от UFC ще се опитат да уредят нова битка между Белфорт и Хол.