Промоутъра на Джоузеф Паркър - Дейвид Хигинс заяви, че "почти се е отказал" от преговорите за среща с Антъни Джошуа, след като получил "абсурдно ниска оферта" от промоутъра на Джошуа Еди Хърн.
След като Паркър държи титлата на WBA, а Джошуа е притежател на титлите на IBF, IBO и WBA, двамата бойци имат взаимен интерес от среща помежду си, за да може един от тях да обедини коланите.
В интервю за Sky Sports, Хигинс заяви, че е готов да се откаже от провеждането на допълнителни преговори след офертата, която получил от Еди Хърн по електронната поща.

"Получих този странен имейл от Еди, но това сигурно е някаква шега, най-вероятно пощата му е била хакната. Това беше абсурдно ниска оферта. Може би това беше най-обидната оферта в историята на бокса. Ние очакваме 40% от приходите от срещата и това е разумно изискване, защото сме си спечелили ситуацията, в която се намираме", заяви Хигинс.

"Когато казах на Джоузеф каква е офертата той просто се разсмя. Няма да отговоря на този имейл, защото не мисля, че това е Еди Хърн, мисля, че някой е влязъл в пощата му и се шегува. Смятам че Хърн уважава бокса и мисля, че Антъни Джошуа няма да иска да обиди Джоузеф Паркър по този начин. Джоузеф си е проправил пътя от дъното до върха. Мисля, че Джошуа знае и уважава това, така че не може Ей Джей или Еди да са направили тази абсурдна оферта", добави той.

Ако Паркър не се бие с Джошуа в следващата си битка, той има и други възможности, включително и транс-Тасманска битка с австралиеца Лукас Браун.

"Имаме няколко битки на масата, но аз ви казвам, че ние почти се отказахме от среща с Джошуа. Ако приемем, че някои е влязъл в пощата на Еди, тогава му се извинявам и той е добре дошъл да ми се обади. Той ми има номера, ако иска да направи уважително предложение", заяви Хигинс