Шампионът в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър и претендентът Луис Ортис очевидно са били сериозни в желанието си да се изправят един срещу друг по-рано този месец, когато се изправиха лице в лице на ринга след края на срещата на Луис Ортис с Даниел Марц на 8 декември.

В тази битка Ортис нокаутира своя опонент още във втория рунд, а след края Уайлдър се качи на ринга, за да предизвика кубинеца лице в лице. Двамата си размениха реплики, но основният акцент беше, че Уайлдър е готов да даде втори шанс на Ортис.

През последните няколко дни в боксовите среди усилено се говори, че представители на Уайлдър и Ортис водят преговори за битка между двамата на 3 март в Бруклин. Тази сделка все още не е завършена, но Уайлдър иска да се бие с Ортис, въпреки че кубинецът провали уредената им среща за 4 ноември поради дадената положителна допингпроба няколко дни преди битката.

Ако, както се очаква, Уайлдър и Ортис се изправят един срещу друг на 3 март, в Ню Йорк ще станат свидетели на истинско боксово шоу. В същата боксова галавечер сили ще премерят още шампионът на WBO в полутежка категория Сергей Ковальов (31-2-1, 27 КО) и претендентът Игор Михалкин (21-1, 9 КО), както и шампионът на WBA Дмитрий Бивол (12-0, 10 КО) и кубинецът Съливан Барера (21-1, 14 КО).