Йосиф Панов - Пепелянката записа десета поредна победа в професионалния бокс с впечатляваща победа над Константин Александров - Руснака.

Двамата се биха по време галавечер от Националната боксова лига в Плевен. Техният двубой беше единственият по правилата на профибокса. Цялото шоу беше организирано от Българската федерация по бокс, а битките зарадваха всички фенове в града. 4-рундовата среща от суперполусредна категория премина под тоталната диктовка на Панов. Той беше агресивен още от първата секунда и не спря да обсипва с удари Константин Александров. Руснака трудно се добра до финалния гонг, след който съдиите единодушно присъдиха победа за Пепелянката. Това беше 12-а победа (6 с нокаут) за 22-годишния плевенчанин, който има и 3 загуби. В ъгъла на таланта беше дългогодишният национал Александър Владимиров.

Пепелянката срещу Руснака

източник: boxingclash

"Много ми хареса Йосиф. Работеше през цялото време и търсеше нокаута - сподели промоутърът и мениджър на Пепелянката Васко Алексеев. - Реално получи само един ляв прав за целия мач. Йосиф опитваше удари от различни ъгли. Редуваше по-мощни и по-слаби комбинации. Търсеше отказване. Константин беше наказван всеки път, когато отвореше гарда. Искам специално да благодаря на Българска федерация по бокс и президента Красимир Инински. Те ни включиха в шоуто, което е огромна помощ за развитието на Йосиф като боксьор. Г-н Инински показа, че професионалният и аматьорският бокс могат да вървят ръка за ръка. Надявам се и в бъдеще да има още подобни съвместни шоута, които да радват публиката. Благодарност и за Българския професионален боксов съюз, рефера Георги Иванов и супервайзера Евгения Петрова, които помогнаха всичко да премине на високо ниво."

Пепелянката срещу Руснака

източник: boxingclash

По време на мача местните фенове не спряха да скандират "Йоси, Йоси". Панов ще получи известна почивка, защото на 14-и юли ще сключи брак. Веднага след това той се завръща на пълни обороти в залата, за да се готви за следващото изпитание. Очаква се през септември Панов да се бие за титлата на България в 10-рундов мач.

"Надяваме се до края на юли вече да имаме и конкретна дата - добави Васко Алексеев. Преговаряме с потенциални спонсори от Плевен, които биха се включили, за да направим голяма галавечер. Панов е един от най-добрите спортисти на града. С победата срещу Руснака показа, че е готов да премине на следващото ниво в своята кариера и да се бие с по-сериозни опоненти." Ако всичко върви по план, В началото на 2019 г. Панов ще се бие за интерконтиненталната титла на Универсалната боксова организация. 12-рундовият двубой ще бъде срещу чуждестранен съперник. Преди това може да направи още един 6-рундов мач, който да бъде част от подготовката. "Набелязали сме няколко потенциални противника с добър рейтинг - допълва Васко Алексеев. - Ако Йосиф ги победи, ще влезе в Топ 100 на боксьорите в категорията. Това е страхотно постижение за него, защото още е много млад и показва израстване във всеки мач."