Шампионът на WBO в тежка категория Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) е в много близки отношения с бившия абсолютен шампион Тайсън Фюри (25-0, 18 КО). По-рано този месец Фюри заяви, че Паркър ще нокаутира шампиона на WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) в евентуална среща между двамата.

Фюри дори затвърди своите твърдения, след като заяви, че е готов да заложи 5,000 паунда за победа на Паркър с нокаут над британската суперзвезда.

"Надявам се, че той (Фюри) ще спази обещанието си, защото смятам да го направя още по-богат. Тайсън е едно от онези момчета, които уважавам. Уважавах го и преди да стане шампион, уважавам го и след това, тъй като той е честен и истински мъж", заяви Паркър.

Въпреки че двамата са приятели, това няма да попречи на потенциална битка в бъдеще между двамата, ако подобна среща има смисъл.

"Ако има смисъл и за двама ни и двамата го искаме, тогава можем да го направим. Той е истински шампион, който уважавам, но уважавам и себе си и знам на какво съм способен на ринга. Ако подобна битка има смисъл, тогава няма причина двамата да не се срещнем. Първо бих искал да го видя да се завърне във форма", завърши Джоузеф Паркър.