Главният секретар на Министерството на младежта и спорта (ММС) Асен Марков взе участие в церемонията по официалното откриване на 69-ото издание на международния боксов турнир в Европа – „Странджа“.

Надпреварата се провежда в столичната зала „София“ от 19 до 25 февруари.

За първи път турнирът е в рамките на седем състезателни дни. В него участват повече от 300 състезатели от 29 държави. България има 14 представители при мъжете и 13 при жените.

„Добре дошли на най-стария международен боксов аматьорски турнир в Европа“, обърна се към участниците главният секретар на ММС Асен Марков и им пожела да покажат най-доброто от себе си в предстоящите мачове.

Той изказа специални поздравления към българската федерация по бокс за отличната организация и за това, че продължава 69-годишната традиция на турнира, като полага грижи неговият авторитет непрекъснато да расте.

Приветствие към гостите отправи президентът на българската федерация по бокс Красимир Инински, който официално откри състезанието. Супервайзорът Дейвид Френсис изрази благодарност към него и неговия екип за добрата организационна работа от името на Европейската боксова конфедерация.

„Това е един изключително авторитетен турнир и всички ние се гордеем, че сме тук“, каза той.