Според една от най-големите медии във Великобритания "Дейли Телеграф", президентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) Дейна Уайт се опитва да разшири бизнеса си в света на бокса и би искал да започне с привличането на шампиона в тежка категория Антъни Джошуа. Според медията Уайт иска да обвърже британската суперзвезда с договор за няколко битки, който може да бъде на стойност около 500 милиона долара.

Антъни Джошуа се надъхва за мача с Паркър

Очаква се президентът на UFC да лети до Карфид за предстоящият двубой за обединяване на титлите на Джошуа с Джоузеф Паркър, а след неговият край да се срещне с британеца и неговия екип, за да обсъдят предложението му.

Джошуа към момента има договор поне до следващата година с агенцията "Matchroom Boxing", която е притежание на Еди Хърн и заяви, че няма намерение да напуска Хърн, но с удоволствие би изслушал предложението на Уайт.

Джошуа или Уайлдър – кой е кралят на бокса?

"Вижте, аз съм с Хърн. Двамата пробиваме заедно. Очевидно не съм в UFC и не знам какви са техните планове. Въпреки това ще ги изслушам, защото смятам, че всички ние можем да работим заедно. Помнете, връзката ми с Еди е наистина много добра. Сигурен съм, че Еди има интерес да работи с Дейна Уайт. Ако офертата е добра и би помогнала на бизнеса, тогава има смисъл да я чуя", заяви Джошуа.

Антъни Джошуа - уверен, но не самоуверен

Хърн също потвърди, че е готов да изслуша предложение на Уайт, заявявайки, че е готов да работи с когото и да било, ако е в полза на бизнеса, но скоро след това пусна остроумна шегичка.

"Аз междувременно ще подпиша с Конър Макгрегър (който е суперзвездата на UFC) и всичко ще бъде честно", заяви Хърн.