ММА състезанието Real Pain Challenge, което ще се проведе в "Арена Ботевград" тази есен е на път да разбуни доста ММА средите. След като Владислав Генов публично изяви желание да се бие с един от опасните руснаци, които търсят опитен противник у нас, той получи категоричен отказ от един от организаторите на турнира - Христо Чапанов.

Организаторите са категорични - битките ще се абсолютно равнопоставени, както за българските, така и за чуждите състезатели. Владислав Генов е със статистика 9 победи и 3 загуби, докато руснака е с 26 победи и 2 загуби, като в момента е в серия от 8 поредни победи.

Чапанов бе категоричен, че предизвикателството ще бъде отправено срещу български боец със сходна статистика и разкритикува Генов.

"Влади, въпреки уважението което ти даваме, ти пишеш глупости по MMA.BG и вече се излагаш. От два дни бягаш пред вятъра, че не си страхливец, което ми е странно. На теб мач Мариф никога не ти е отказвал и не лъжи по сайтовете. Ти просто не си от неговата класа и никой не ти е предлагал мач с него. Хората искат в главните мачове най-разпознаваемите състезатели. Ти никога не си играл в АСА, защото Young Eagles e турнир за младежи, и никой от тях не е от АСА. Ти губиш още първата среща. АСВ Young Eagles НЕ Е АСВ, където играят тежките състезатели. А на теб в момента ти търсят мач в АСА - до месец ще имаш предизвикателство - лично от мен за скъпо платен мач, за да покажеш на цяла България как не отказваш мачове! Какво стана всъщност с твоя договор с Bellator," допълва с въпрос Христо Чапанов.

Очаква се в близките седмици да бъдат обявени публично първите предизвикателства към български бойци със сходна статистика на поканените от организаторите чужди състезатели.