Затегнете коланите, фенове на бойните спортове - до края на годината ни предстоят няколко страхотни двубоя на боксовия ринг и в Октагона.

Боговете на бокса и тези на смесените бойни изкуства ни благословиха с няколко огромни битки, които ще се проведат между септември и декември тази година.

Говорим за супербитки, включващи атлети като Конър Макгрегър, Генади Головкин, Антъни Джошуа и много други.

Макгрегър, който е на път да направи първото си завръщане в известния Октагон на UFC от 2016-та година насам, се изправя срещу непобедения руснак Хабиб Нурмагомедов в двубой за титлата на UFC в лека категория. Нурмагомедов спечели титлата през април и планира да я защити срещу Макгрегър в основната среща от събитието UFC 229, което ще се проведе на 6-ти октомври в Лас Вегас.

Нурмагомедов срещу Макгрегър обаче не е единствената блестяща среща на UFC през 2018-та година. През септември в Далас, Тексас, британеца Дарън Тил ще получи първи шанс да се бие за титла, като се изправи срещу шампиона в полусредна категория Тайрън Уудли в UFC 228.

И докато президентът на UFC Дейна Уайт организираше тези дългоочаквани срещи, промоутърите в света на бокса също бяха доста активни.

Най-очакваният мач без съмнение е тази между Канело Алварес и Генади Головкин на 16-ти септември. Двубоят ще бъде и среща реванш, след като двамата премериха сили и през септември миналата година, когато приключиха при съдийско равенство.

Двамата трябваше да се бият по-рано тази година, но мексиканеца даде положителна допинг проба. Няколко месеца по-късно, обаче, двамата великани в средна категория са готови да премерят сили отново.

Британската суперзвезда Антъни Джошуа пък ще защитава колекцията си от титли в тежка категория срещу руснака Александър Поветкин на 22-ри септември на стадион "Уембли" в Лондон.

Седмица по-късно пък ще има изцяло британски спектакъл, когато Джордж Гроувс и непобеденият Калъм Смит се изправят един срещу друг във финална среща от турнира на Световните боксови суперсерии (WBSS) в супер-средна категория в Саудитска Арабия.

Да не говорим, че един срещу друг ще излязат и Дани Гарсия и Шон Портър, Били Джо Сондърс и Деметриъс Андраде, Дъстин Порие и Нейт Диас; и още много други.

Това е невероятна комбинация от двубои.

Струва си да отбележим, че в момента се работи и върху още една супербитка. Изтупалият прахта от себе си бивш шампион в тежка категория Тайсън Фюри може да се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър през декември в Лас Вегас.

Коя среща очаквате най-много?