Президентът на една от най-големите промоутърски къщи в бокса "Голдън бой", Оскар Де Ла Оя, клати глава и иронично се усмихва на последните изяви в социалните мрежи на бившия световен шампион в пет категории Флойд Мейуедър-младши.

През изминалата седмица Мейуедър направи няколко публикации в интернет пространството, опитвайки се да накара феновете да повярват, че ще дебютира в света на смесените бойни изкуства. 

В две от тези видеоклипчета американеца влиза в октагонна клетка, широко използвана от UFC и други ММА компании, показвайки няколко отиграни движения.

Де Ла Оя обаче вярва, че Мейуедър отново търси начин да отмъкне шоуто от ръцете на Канело Алварес и Генади Головкин. Припомняме, че миналата година президента на "Голдън Бой" финализира преговорите за двубой между Канело и Головкин за 16-ти септември в "Ти-Мобайл Арена" в Лас Вегас. 

Не след дълго, Мейуедър съобщи, че ще се изправи пред Конър Магрегър на същото място през август - само три седмици преди шоуто на Де Ла Оя.

Така че сега промоутъра има всички основания да вярва, че Мейуедър отново се опитва да навреди на едно от неговите събития.

"Разбира се, че го прави нарочно, но няма проблем. Нашата битка ще направи 3 милиона гледания, така че ние сме добре. Искам да кажа, че Флойд... познавате го, той е обсебен от мания за внимание. Той не може да позволи на някого да е по-важен от него, затова прави всичко това. Той никога няма да се бие в UFC", заяви Де Ла Оя.