Новата звезда в света на бокса Реджис Прогрейс унищожи бившия шампион в супер-лека категория Джулиъс Индонго дори по-бързо и от бившия безспорен шампион Терънс Крауфорд.

Мощният американец записа най-впечатляващата победа в своята кариера през изминалата вечер, след като прати в нокдаун Индонго четири пъти за два рунда. Рограйс свали своя опонент един път в първата и три пъти във втората част, което принуди реферът Ян Джон-Люис реши да прекрати двубоя при оставащи 6 секунди до края на втория рунд.

С тази победа 29-годишният Програйс (21-0, 18 КО) спечели временната титла на WBC в супер-лека категория .

"Усетих ударите му в първата част. Той не можеше да ме удари. Не можеше да ме нарани. Играх малко безразсъдно, но знаете ли, свърших работата си, затова не мога да се оплаквам", заяви Програйс.

Бързата победа на Програйс му осигури среща с победителя от двубоя между Амир Имам (21-1, 18 КО) и Хосе Рамирес (21-0, 16 КО), който ще се състои на 17-ти март и ще бъде за титлата на WBC в супер-лека категория, която Терънс Крауфорд оваканти, след като реши да премине в лека категория.

34-годишният Индонго (22-2, 11 КО) излезе на ринга за първи път, откакто загуби с нокаут в третия рунд срещата си за обединяване на всички титли в супер-лека категория с Терънс Крауфорд на 19-ти август миналата година. Крауфорд, който е считан за един от тримата най-добри боксьори в света, прати в нокдаун Индонго във втория рунд и го завърши чрез зловещ удар в тялото в средата на третата част.

Намибецът Индонго държеше титлите на IBF, IBO и WBA, когато Крауфорд го нокаутира в Линкълн, Небраска. Индонго прие опасната среща с амбицирания Програйс само три седмици преди двубоя, след като първоначалният опонент на Програйс, украинеца Виктор Постол (29-1, 12 КО), се оттегли заради фрактура на палеца.

Праграйс пък се би за първи път след победата с нокаут във втория рунд над преди това непобедения боксьор Джоел Диаз-младши. Програйс свали в нокдаун Диас (23-1, 19 КО) четири пъти във втория рунд на срещата им от 9-ти юни миналата година във Верона, Ню Йорк.

Въпреки доминантното си представяне в последно време и успеха през изминалата вечер, Програйс не е напълно удовлетворен.

"Досега никога не съм бил в състояние да покажа пълния си арсенал. Колко мога да се защитавам, как мога да се движа. Още не съм показал нищо от способностите си, защото не съм имал противник, който да ме принуди да го направя", заяви Програйс.