Претендентът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория Франсис Нгану извади своите поуки след загубата от Стипе Миочич.

Африканецът влезе като фаворит в битката за титлата срещу шампиона Стипе Миочич в провелото се през изминалия уикенд събитие UFC 220 в Бостън, Масачузетс. В някои отношения това бе разбираемо. Най-високо класираният претендент стартира срещата в серия от шест поредни победи с нокаут, а четири от тях бяха дошли още в първия рунд. Но понякога коефициентите не разказват цялата история.

Миочич пренаписа историята с победа над Нгану

В крайна сметка серията на Нгану намери своя край след пет изтощителни рунда. Миочич напусна Бостън като първият боец на UFC успявал да направи три последователни защити на титлата в тежка категория.

Нгану все пак определи тази загуба като част от израстването си като боец.

"Мисля, че тази вечер научих повече, отколкото съм научил за последните четири години. Подцених опонента си и открих нови неща в този спорт. Научих много тази вечер", заяви Нгану на пресконференцията след края на събитието.

Камерунецът призна, че е очаквал неговият силен удар да му спечели срещата, както е ставало в много случаи, но това не се случи.

"Той е по-корав, отколкото смятах. Мислех, че ще го сваля в първия рунд, след като го ударих, но това не се случи. В онзи момент си помислих, че той ще падне на земята, но бях изненадан", заяви Франсис Нгану.

На въпрос дали смята, че Миочич е най-добрият шампион на UFC в тежка категория, Нгану отговори положително, но също така напомни, че той все още е сравнително нов в този спорт и бъдещето е пред него.

"Той стана първият боец в тежка категория, който е защитил титлата си три пъти, но всяка серия може да бъде прекъсната, а аз още не съм приключил. Просто сега започвам", завърши камерунецът.

Това е самата истина. Нгану е едва 31-годишен и е участвал само в 13 битки до момента. С мощната си физика, подплатена и с добра техника, Нгану без съмнение е бъдещ шампион в света на смесените бойни изкуства.