Мурат Гасиев обедини световните титли на IBF и WBA в полутежка категория след като победи с технически нокаут в 12-ия рунд Юниер Дортикос в полуфинална среща от турнира на Световните боксови суперсерии (WBSS).

24-годишният Гасиев подобри професионалния си рекорд от 26-0, отбелязвайки своя 19-ти нокаут, но в същото време показвайки и стабилна брадичка срещу опасния Дортикос (22-1, 21 КО), който бе нокаутирал 95%-та от опонентите си преди това. Непобедения шампион запази титлата си на Международната боксова федерация (IBF) и добави към нея и тази на Световната боксова асоциация (WBA).

Със снощната си победа Гасиев се класира на финала в турнира на WBSS, където ще се изправи срещу украинеца Олександър Усик.

"Той свърши страхотна работа. Той е велик шампион. Наистина удря много силно. Уважавам го много. Надявам се той да е здрав след тази битка и му пожелавам късмет с професионалната му кариера за напред", заяви победителят след края на срещата.

Гасиев и украинеца Усик (14-0, 11 КО), който държи титлите на WBA и WBO, ще се срещнат на 11-ти май в Джеда, Саудитска Арабия. Преди седмица Усик проправи мястото си за финала, след като надделя над Майрис Бриедис (23-1, 18 КО), защитавайки титлата си на WBO и отнемайки WBC короната на Бриедис в първия полуфинал на WBSS на 27-ми януари в Рига, Латвия.