Златната медалистка от Европейските игри в Минск Станимира Петрова сподели, че най-голямата й мечта е да стане олимпийска шампионка. В момента боксьорката ни е в родния Асеновград, където ще отдъхне няколко дни, за да продължи подготовката си за тежкия сезон.

Само преди броени дни Станимира Петрова спечели златото в категория до 57 килограма на Европейските игри в Беларус, а в „Здравей, България” по NOVA разкри на какви лишения е подложена, за да бъде номер 1.

„За мен е голямо щастие, че спечелих, отвях конкурентите и станах първа. Тежко беше състезанието, изиграх три мача, защото почивах в първия кръг заради ранкинга. На финала играх с Ирландия, която победи действащата световна шампионка, бях притеснена преди срещата, но на ринга се отпуснах”, върна се назад към Игрите Петрова.

„Имах среща с папа Франциск, когато той дойде в град Раковски. Ние с Петър Лесов тогава си пожелахме късмет за Олимпиадата. Отдалече го видях, но мисля, че ще е на късмет. Най-голямата ми мечта е да стана олимпийска шампионка.”

„Постоянно сме под режим, тренировки, лагери. Качваме се на Белмекен, само около Коледа и Нова година ще си почина, но и тогава няма да е толкова много. Малко ставаме асоциални, защото сме далеч от приятели и семейство. Иначе не се лишавам от храна, нямам проблем с килограмите.”

„Всяка загуба е сериозен удар и се възстановявам тежко. В Асеновград разпускам с приятели, сред тази прекрасна природа, така разпускам”, сподели още Станимира Петрова.