Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория Жуниор дос Сантос показа завидна бързина и умения преди срещата си с най-успелия българин в света на смесените бойни изкуства Благой Иванов - Багата. Двубоят между двамата ще се проведе на 14 юли в Бойси, Айдахо, и ще бъде основен за вечерта.

Благой Иванов - Багата (16-1) се намира в серия от пет поредни победи, като в тази серия той направи четири защити на своята титла в тежка категория под банерите на WSOF и PFL. В професионалната си кариера Багата има забележителни победи над ветерани от UFC като Шон Джордан, Лавар Джонсън и Рико Родригес.

Жуниор дос Сантос (18-5) е бивш световен шампион на UFC в тежка категория от 2011-та година. Тогава той нокаутира мексиканската звезда Кейн Веласкес. Впоследствие, обаче, Сантос загуби титлата именно от ръцете на Веласкес. Бразилецът е последният човек, който има победа над настоящия шампион на организацията Стипе Миочич, това се случи през 2014 година. Двамата играха реванш през миналата година, който Миочич спечели чрез нокаут в първия рунд.