Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория Жуниор Дос Сантос сподели своето мнение за предстоящия двубой на 14-ти юли срещу най-успешния българин в света на смесените бойни изкуства Благой Иванов - Багата.

За родния боец това ще бъде дебютна среща за най-популярната ММА организация в света, но легендарният бразилец заяви, че няма никакво намерение да подценява Благой.

"Няма да подценя Благой Иванов. Той е бил шампион в други организации, но честно казано не ме интересува какво ще направи в предстоящата ни среща. Единствено ме интересува това, което ще направя аз. Важно е да продължа да вървя напред, за да оставя всички лоши неща зад гърба си", заяви Дос Сантос.

През август миналата година Жуниор Дос Сантос беше временно отстранен от Американската антидопингова агенция (USADA) поради нарушение на тяхната политика, но по-късно беше оправдан, тъй като забранената субстанция, която бе открита в кръвта му, бе намерена в бразилска спортна добавка.

"Битката в клетка изисква повече от просто техника и подготовка. Таймингът е много важен и може да бъде усвоен само в реален двубой. Вземете например от Глейсън Тибао. Той тренираше усилено, буквално летеше в залата, но по време на битката беше ударен точно в целта и загуби. Това означава ли, че той е станал по-слаб боец? Не. Важно е да почувствате момента. Той не почувства подходящия момент и затова загуби. Боевете нямат нищо общо с тренировката. Без значение колко тежка е една тренировка, това не е битка", добави Дос Сантос.

Благой Иванов - Багата (16-1) се намира в серия от пет поредни победи, като в тази серия българинът направи четири защити на своята титла в тежка категория под банерите на World Series of Fighting (WSOF) и Professional Fighters League (PFL). В професионалната си кариера Багата има забележителни победи над ветерани от UFC като Шон Джордан, Лавар Джонсън и Рико Родригес.

Жуниор дос Сантос (18-5) е бивш световен шампион на UFC в тежка категория от 2011-та година. Тогава той нокаутира мексиканската звезда Кейн Веласкес, но в последствие загуби трофея в реванша. Бразилецът е последният човек, който има победа над настоящия шампион на организацията Стипе Миочич, това се случи през 2014-та година. През миналата година двамата направиха реванш, който Миочич спечели чрез нокаут в първия рунд.

Легендарен бразилец се закани на Багата