Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев ще получи задължителния шанс да се бори за световната титла във версия IBF. Асоциацията задължи победителя от мача между Анди Руис и Антъни Джошуа да срещне българина до 31 май 2020 г. 

Мексиканецът и британецът ще се изправят в реванш един срещу друг на 7 декември в Саудитска Арабия. Първият мач между тях беше на 1 юни и Руис шокира световната боксова общественост, като нокаутира непобедения дотогава AJ. 

От две години Кобрата е задължителен претендент за колана в IBF. Той трябваше да се бие с Антъни Джошуа през октомври 2017 г. за световната титла, но се контузи в навечерието на сблъсъка и срещата пропадна. Сега, почти три години по-късно, той ще има възможността да спечели така лелеяната титла. 

Разбира се, за да остане задължителен претендент, Пулев не трябва да губи мачовете си дотогава. Очаква се той да има среща през есента на тази година, но все още съперникът му не е ясен. След въпросния мач ще влезе в подготовка за предстоящата битка с Джошуа или Руис.