Той е българската звезда на професионалния боксов ринг. А след всеки мач носи в ръцете си българското знаме. За приятелствата и предателствата, за любовта и равносметката за живота и за годината. Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев говори откровено за „Събуди се” по NOVA.

Вижте първа част от интервюто на Кобрата - Пулев: Един нормален човек не разбира какво има, аз съм като в затвор

Предлагаме ви втората част от интервюто!

„Приятелите станаха по-малко като цяло. Идва един момент, в който всеки човек трябва да покаже какъв е. Имах приятели, които искаха пари за това, че са ми приятели. Давал съм пари на заем на приятел и после забравя изобщо да ми ги върне. И накрая ми казваха: „Трябва да ни оставиш тези пари, защото ние толкова години сме до теб и те подкрепяме”. Излиза, че си плащах, за да имам приятели. Болеше ме, защото ставаше дума за готин човек”, коментира Кубрат Пулев.

Според него прекалената доброта му е голяма слабост. Той сподели още, че любимата му Андреа също му е слабост.

„Прекалената доброта ми е слабост. Върху това трябва да работя. Трябва да бъда по-твърд. Андреа най-много се възползва от тази доброта. Това го отчитам пак като моя грешка, защото дадени решения са довели да този момент, тя да се разлигави”, заяви Кобрата.

„Много е важно, когато на един човек му се даде всичко, да го оцени. Обикновено това не става веднага, докато не ги изгубим. На този етап всичко е ОК. Аз съм готов още от 30-годишен да зарадвам баща ми, заради думите му за семейството. Жените също трябва да си имат тяхното развитие. За съжаление не сме в някакъв много перспективен етап и да кажа, че вече е решено за такава стъпка. Но аз мисля, че нещата ще си дойдат на мястото в един момент. Голям успех за мен ще е да имам деца. Не ме измъчва, просто го мисля, защото го искам. Искам да се променят нещата. Имам чувството, че имаме сблъсък на характерите. Но ще се изглади. Няма да допускам повече грешките, които съм допускал. Времевия обръч се стеснява все повече, особено за нея”, сподели Пулев и добави:

„Силна година за мен от гледна точка на победата. Останах стабилен и търпелив. Дойде мачът и го изиграх. Този мач ми е голям успех. Успех е договорът, така че една успешна година, в която имах движение нагоре.”

„Въпреки, че някои хора не вярват България никога няма да бъде България, която беше. В положителния смисъл го казвам. Тук говоря неща, които ги мисля. България я чакат само хубави дни. Просто се движим много бавно именно заради хората. Простотията все още е на ход. Евтиното държание все още е модерно в България. Когато в нашите глави се родят големите мисли, тогава ще дръпнем. Всичко е гледна точка и любов. За мен България е едно райско кътче, което е въпрос на време да стане истински рай и ще продължа да го натяквам. Всичко зависи от нас. Има много истински българи и те ще стават все повече. Политиците са никой. Не мога да повярвам как може да има такава алчност. Те продават душите си, но народното проклятие ще ги достигне. Много преди тях са ламтели за много пари и слава, но всички тези хора в момента са прах. Разговарял съм с хора-чужденци, които са заредени с такава енергия. Обичат си историята и себе си.  Този дух го няма в България. Когато плюят по България, хората плюят и по себе си.”

„Просто нямаме вяра нито в нас, нито в нищо и това от социализма си върви. Плаче ми душата като гледам. Като отида в чужбина и гледам как възрастни хора с гердани, с прически се забавляват. Те са необременени и заредени с любов, защото имат хубав живот. Но те са се борили”, каза Кубрат Пулев, а попитан как иска да бъде запомнен, той заяви:

„Това, което съм аз. Достоен човек, който обича България. Боксът е много велико нещо за мен, но е по-малко от България. Вярвам, че историята ще напише – първият българин световен шампион в тежка категория. Виждам се с 2-3 деца в бъдеще. Дали световен шампион или просто шампион с много медали и купи, но се виждам с 2-3 деца.”

На въпрос - "От Андреа?", Кубрат Пулев отговори: „Господ знае. Не мога да бъда пророк. Ще видим. Не я лигавете сега пак. Тя е малко като детенце. Чист човек с такава психика.”

А какво би казал Господ за него: „Добър, истински човек и естествено не безгрешен. Дал ми е много и винаги ще бъда благодарен.”