Българската ММА-звезда Благой Иванов постигна колкото зрелищна, толкова и трудна победа във Вашингтон. Той се наложи със съдийско решение над бразилеца Кайо Аленкар в битка, част от благотворителното събитие "Битката за децата". 

Багата надделя над 38-годишния южноамериканец след жестока 3-рундова битка, в която понесе доста поражения, дори беше и разкървавен, но в крайна сметка съдиите му присъдиха успеха след 29:28, 29:28 и 29:27 точки в отделните части. 

Българинът нанесе съкрушителна серия от удари в края на втория и на третия рунд, като първият път Аленкар беше спасен само от гонга. Той оказа доста сериозна съпротива, но и използва няколко непозволени техники, като именно във втория рунд бръкна в окото на Багата. 

В последната част 38-годишният ветеран, който дотогава беше равностоен, отстъпи инициативата на Иванов, който нанесе серия решителни удари. След разискване в крайна сметка реферите дадоха победата на българина, който скоро навършва 31 години. 

Така Багата записа своята 16-а победа в професионалната си ММА-кариера, а колко корав беше съперникът му си личи от визитката му. За Аленкар това беше едва второ поражение в кариерата му.