Българската звезда в света на смесените бойни изкуства Благой Иванов - Багата, ще вземе участие във 27-ото благотворително събитие "Битка за децата", което ще се проведе във Вашингтон в ранните часове на четвъртък срещу петък, а зрителите на Mtel Sport 2 ще могат да наблюдават събитието на живо с начален час 02:00 часа.

Признанието, което организацията "Битка за децата" показва към родния атлет е огромно, тъй като макар и това да е 27-ото благотворително събитие на организацията, в него за първи път ще вземат участие бойци от света на смесените бойни изкуства, а плюс това да не забравяме, че битката на Багата е главна за вечерта.

В нея той ще се изправи срещу 38-годишният Кайо Аленкар, който има 11 победи (5 с нокаут и 5 чрез захват за отказване) и само едно поражения. Бразилецът се намира в серия от четири поредни победи, а в последната си среща нокаутира опонента си Джаред Рошхолт за малко повече от една минута.

Багата от своя страна пък има 15 победи (6 с нокаут и 6 чрез захват за отказване) на професионалната сцена и също има само едно поражение. Родния атлет също е в серия от четири поредни победи, а в последната си битка нокаутира бившия боец на UFC Шон Джордан за по-малко от две минути на събитието на World Series Of Fighting (WSOF) във Верона, Ню Йорк на 18-ти март тази година.

Основателят на организацията "Битка за децата" Джоузеф Робърт-младши има за цел със събраните средства да се опита да осигури надеждно и качествено образование на децата, които нямат такава възможност. И за да придобиете някаква представа колко значителна е неговата кампания, трябва да отбележим, че в неговите благотворителни събития са се включвали и хора като Франк Синатра, Джон Леджънд, Ленъкс Люис и много други.

Пълната бойна карта на гала вечерта:

Благой Иванов – Кайо Аленкар

Ланс Палмър – Стивън Силър

Майк Кайл – Даниел Гaлмор

Тиму Валиев – Жосенадо Силва