Големият мач между Кубрат Пулев и Дилиан Уайт за определяне на претендента за световната титла на Антъни Джошуа в IBF отново е под въпросителна. И причината този път не се крие в парите, а във възможността битката да се проведе в София. 

За такъв вариант разкри българската звезда на бокса, според когото двубоят има огромен шанс да се проведе на Националния стадион "Васил Левски" в средата на август. Но според английското издание GMS, точно това може да тласне Уайт към друга опция. 

Поначало британецът се колебаеше дали да поеме по пътя към мач с Антъни Джошуа в IBF, или по този във версия WBC, където би имал възможност да се бори за пояса на Деонтей Уайлдър. И сега, пред възможността да играе в София с Пулев в мач, от който ще вземе само една четвърт от наградния фонд, по-вероятно изглежда да избере другата опция. 

Засега обаче официална информация няма и се очаква окончателният отговор от лагера на Дилиан Уайт. По всичко обаче изглежда, че мачът за определяне на претендента на Антъни Джошуа ще е през август, а скоро Кобрата ще трябва да е със 100% ясен съперник.