Обединеният шампион в полутежка категория на професионалния бокс Олександър Усик за пореден път заяви, че планът му е да премине при най-тежките, където е възможно скоро да се боксира и с шампиона там Антъни Джошуа.

Според много специалисти именно Усик може да бъде големият конкурент на Джошуа в следващите години. Украинецът, който е олимпийски шампион от Лондон 2012, притежава всички титли в полутежка категория, а в събота вечер ги защити след нокаут срещу Тони Белю.

"Ако искате да говорите за това (преминаването при най-тежките б.р.), можете, но все още трябва да изчакаме малко. Трябва да подхождаш професионално към такива решения. Трябва да помислиш за всичко. Но да стана шампион в тежка категория не е нещо, за което мечтая, това е моята цел, това е, което планирам за направя."

Както и на ринга, така и след това Усик не спести суперлативи за Белю. "Бях фокусиран и концентриран, такава бе задачата от моя ъгъл. Трябваше да остана фокусиран през всички рундове. Той е много опасен, направи няколко тежки удара. Казах му, че е истински човек, той е баща, съпруг и истински войн. Такива мачове между войни са нещо, което определено трябва да се случва в бокса."

"Сега голямата ми задача е моято почивка, защото искам да имам ваканция със семейството си. Имах много трудна година, беше най-трудната година в моята кариера. Беше най-успешната, но и най-трудната."

Усик страда, дебна и накрая брутално пенсионира Белю