Световният шампион в WBC Дионтей Уайлдър запази колана си след мача с Тайсън Фюри, след като битката помежду им завърши наравно в Лос Анджелис. Мнозина специалисти бяха категорични, че британецът е трябвало да бъде обявен за победител. 

Те смятат, че Циганския крал е имал предимството в по-голямата част от рундовете, нищо че беше пратен два пъти в нокдаун от американеца. Вторият път дори Фюри на практика беше в нокаут, но в последния момент се изправи и довърши мача, като вероятно имаше късмет всичко да се случи в 12-ия рунд. 

Според Уайлдър, точно защото е проснал на два пъти съперника си в този мач, е трябвало да бъде обявен за победител именно той самият. Но в крайна сметка и реферите нямаха разбирателство помежду си, така че вероятно ще има реванш. 

"Мисля, че именно заради тези два нокдауна аз съм победителят. И двамата сме велики воини, вложихме сърцата си в този мач, но заради тези два нокдауна трябваше аз да съм победител. Двамата сме най-великите на света, направихме велик мач и аз му благодаря за това. Уважението е взаимно", заяви Уайлдър. Той анализира и представянето си в мача. 

"Започнах бавно, слабо. Прибързвах с ударите си. Не стоях здраво на ринга. Бях твърде колеблив. Не удрях добре с дясната ръка и дълго време не можех да се настроя. Такова прибързване обикновено не ми се случва. Не можех да се отърся от напрежението в началото."

"Твърде много насилвах ударите си, вместо да стоя и да го изчакам, за да нанеса удара си. Наистина исках да го нокаутирам, за да дам на хората това, за което бяха дошли в залата. Когато си напрегнат, никога не си акуратен в ударите си", заяви Уайлдър и беше категоричен, че ще има реванш.

"Ще има реванш и това е категорично. В този реванш ще го победя! За мен това беше един велик мач и искам да има още един. За мен няма никакво значение къде ще го проведем. Двамата сме велики воини и когато двама велики воини се изправят един срещу друг, винаги става зрелищна битка."

"Това направихме и ние, доказвайки, че сме двамата най-велики боксьори в тежка категория. Готов съм да повторим мача си и да дадем отново на феновете зрелището, което искат и заслужават. Нека следващият ми мач пак е с Фюри", заяви Уайлдър след мача.