Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) е разгледал договора за провеждането на обединителен двубой с шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), който му бе предложен от промоутъра на британеца Еди Хърн.

Уайлдър и неговият екип принципно са съгласни на предложените условия, но все пак имат няколко въпроса, които трябва да бъдат решени преди да преминат към финализирането на сделката.

Проблемът обаче е, че Хърн и Джошуа не отговарят на техните обаждания. Поне така твърди мениджърът на Дионтей Уайлдър Шели Финкел.

"В понеделник разглеждаме договора и определихме две неща, които трябва да изясним. Нашето положение обаче е много фрустриращо, тъй като Еди Хърн е всеки ден в медиите и говори как ние трябва да побързаме да подпишем договора, а в същото време той не отговаря на нашите имейли и обаждания.

В един момент казват, че трябва да побързаме, а в другия не отговарят на въпросите, които ни интересуват", заяви с разочарование Финкел.

За сега е най-вероятно Джошуа и Уайлдър да стигнат до споразумение, но ако това не се случи, тогава Ей Джей ще направи задължителна защита срещу руснака Александър Поветкин, а Уайлдър ще се изправи срещу своя сънародник и задължителен претендент на WBC Доминик Бризийл.