Иван Кирпа, треньор на бившият шампион в тежка категория Александър Поветкин, не вижда никакъв смисъл от двубой между неговият боксьор и британския претендент Дилиан Уайт.

Мнението на Кирпа никак не е изненадващо, тъй като Поветкин е задължителен претендент на Джошуа в два от четирите управителни органа - Световната боксова организация (WBO) и Световната боксова асоциация (WBC).

Промоутърът на Джошуа, Еди Хърн, пък заяви, че Поветкин наистина е потенциален следващ опонент на Ей Джей.

"Поветкин е задължителен претендент на Джошуа, но имам още един боец в тежка категория, който иска да се изправи срещу Поветкин през юни и това е Дилиан Уайт", заяви Хърн преди да стане ясно, че IBF очаква двубой между Уайт и Кубрат Пулев.

Кирпа изобщо не е заинтересован мач с Уайт, тъй като не вижда никакъв смисъл в нея. "Поветкин вече се боксира (срещу Прайс) и спечели, а по някаква причина хората започват да говорят, че той трябва да се бие с Уайт, Такам или някой друг, но не и срещи шампиона", започна Кирпа.

Поветкин брутално смаза бивш спаринг-партньор на Кобрата

"Поветкин вече е задължителен претендент за титлата, а в последната си среща се изправи срещу доста опасен противник. Повечето боксьори биха избрали да се боксират срещу някой не толкова опасен опонент, чакайки двубой за титлата, но не го направи. Сега пък чувам разни приказки, че не трябва да се бием с Джошуа, а с Дилиан Уайт. Не виждам никакъв смисъл от подобна среща на този етап, въпреки че организаторите и самият Александър ще решат това", завърши Кирпа.

Уайт, който притежава сребърната титла на Световния боксов съвет (WBC), има 23 победи (17 с нокаут) и едно поражение на професионалната сцена. В последната си среща на 24-ти март той победи австралиеца Лукас Браун чрез зловещ нокаут в 6-ия рунд.

38-годишният Поветкин, бивш световен шампион на WBA и носител на златен олимпийски медал, има професионален рекорд от 34 победи (24 с нокаут) и едно поражение.