През април миналата година Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) мина през огън и пепел, когато беше изпратен в тежък нокдаун от Владимир Кличко в шестия рунд на двубоя им за титла в тежка категория. 

Британеца обаче успя да се възстанови през следващите няколко кръга и в крайна сметка спря Кличко в единадесетия рунд, за да обедини титлите на WBA, IBO и IBF.

На 31-ви март тази година в Кардиф, Джошуа ще се изправи срещу шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) в нова обединителна битка. Този път, главния треньор на Паркър, Кевин Бари, не очаква Джошуа да оцелее, ако попадне в подобна ситуация. Бари е уверен, че Паркър има достатъчно пробивна сила, за да приключи срещата, където Кличко не успя.

"Би било глупаво да избера точния рунд, в който Джошуа ще падне, но мога да ви обещая, че ако Паркър удари Антъни чисто, няма да се възстанови, както се случи в двубоя му с Кличко. Битката ще свърши, тъй като Джоузеф е много добър нокаутьор. По време на срещата и двамата бойци ще се наранят, но аз много харесвам шансовете ни в тази битка", заяви Бари.

Бари обясни, че неговият боксьор не изпитва напрежение с наближаването на срещата. Той чувства, че голяма част от натиска ще падне върху раменете на Джошуа, тъй като над 70,000 души ще очакват от британеца задължителна победа.

"Натискът е върху Антъни Джошуа. Върху него има огромни обществени очаквания. Отиваме в клетката на лъва, а това ме вълнува много като треньор, вълнува Джо като боец, вълнува целия ни екип" добави Бари.

"Очевидно е, че Антъни привлича много тълпи от хора във Великобритания и това е причината, поради която идваме тук, но когато Джо удари Джошуа, името на Джоузеф Паркър ще пробие тавана и ще се издигне до небесата", завърши Бари.