Един от най-големите боксови промоутъри в Америка Лу Дибела смята, че Антъни Джошуа със сигурност е искал да бъде на ринга с Дионтей Уайлдър по време на седмия рунд на двубоя му с Луис Ортис. Но също така добавя, че завръщането на американеца и последвалият нокаут над Ортис ще разубедят британеца в желанието му да се бие с Уайлдър по-късно тази година.

Без съмнение потенциална среща между двете звезди е най-голямата, която може да бъде направена в тежка категория, и би генерирала осемцифрени суми и за двамата боксьори.

Уайлдър, който свали в нокдаун Ортис на три пъти преди да го спре в 10-ия рунд, иска възможно най-бързо да се стигне до подобна среща. Джошуа и неговият промоутър Еди Хърн обаче не показват толкова голям интерес този двубой да се проведе по-късно през годината.

"Е, Джошуа със сигурност би искал да бъде на ринга с Уайлдър по време на седмия рунд на двубоя му с Ортис, но също така със сигурност не би искал да бъде там в 10-ия рунд. Той е гледал седмия рунд и си е казвал: "Да, да, добре, мога да го нокаутирам. След това е гледал десетия рунд и си е казал:"Е, може би не искам да съм там", заяви Дибела.

Високопрофилната среща между Уайлдър и Джошуа е най-вероятно да се случи през 2019-та година. Ако Джошуа победи новозеландеца Джоузеф Паркър на 31-ви март в Кардиф, най-вероятно ще направи опознавателен двубой в САЩ с американеца Джарел Милър (20-0-1, 18 КО) по някое време през август. Милър обаче преди това трябва да се справи с французина Йоан Дюопа (37-4, 24 КО) на 28-ми април в Бруклин, Ню Йорк.

Това може да принуди Уайлдър да направи защита на титлата на WBC срещу сънародника си Доминик Брийзил (19-1, 17 КО) в следващата си среща. Независимо от това, Дибела се надява, че двубой между Джошуа и Уайлдър ще се случи по-рано, отколкото по-късно.

"Харесва ми идеята за двубой с Джошуа. Искам да кажа, има ли опасност? Разбира се, че има. Те са двама много добри боксьори в тежка категория, които удрят много силно. Но не знам... ако Дионтей удари Джошуа по начина, по който Кличко удари британеца, Джошуа със сигурност няма да се изправи. Но ако се изправи, той със сигурност ще се върне на пода", завърши Дибела.