Българската звезда в полутежка категория на професионалния бокс Тервел Пулев ще защитава европейската си титла в Пловдив. Това обяви промоутърът Ивайло Гоцев, който защитава интересите му. 

Именно той организира боксовата галавечер в "Арена Армеец" през октомври миналата година, когато по-малкият брат Пулев спечели въпросната титла с нокаут във втория рунд срещу италианеца Леонардо Бруцезе, а по-големият му барт победи Хюи Фюри по точки. 

Идеята на Гоцев сега е да организира нова боксова галавечер, този път в зала "Колодрума" в Пловдив, в подкрепа на каузата на Града под тепетата за Европейска столица на културата. Конкретната дата се очаква да е 18 май. 

"С галавечерта през май в "Колодрума" искаме да подкрепим каузата Пловдив – Европейска столица на културата 2019, да зарадваме пловдивчани и със зрелищни и честни битки да покажем как са воювали нашите прадеди в древния Пловдив", заяви Гоцев пред Traffic News. 

Все още не е ясно кой ще е съперник на Тервел Пулев в тази схватка. Намеренията на промоутъра са да организира галавечер с осем битки в нея, а мачът на Пулев да е гвоздеят на програмата. В момента боксьорът се готви в Лас Вегас. В САЩ той ще изиграе два мача през март и април, като се водят преговори за съперниците му в тях.