Тервел Пулев продължи с победите си на професионалния ринг, след като победи Валери Брудов от Русия на гала-вечер в Берлин в своя девети мач, но този път и за първи път Пулев трябваше да изиграе и осемте рунда, докато в предишните си осем мача спечели с нокаут.

В първия рунд двама боксьори повече се проучваха, но към края на рунда българският боксьор нанесе две доста добри крошета в лицето на руснака, но това не повлия на кондицията на съперника на Тервел.

Във втория рунд с доста добро движение по ринга, Тервел успяваше да се опази от опитите на Брудов да нанесе тежки удари, като от своя страна българинът нанесе отново няколко точни крошета.

Третият рунд предложи атакуващия бокс на Пулев, който съумя да нанесе серия от прави удари, но Брудов отвърна с точни прави. Тервел беше по-свежият боксьор.

В четвъртия рунд Пулев продължи да налага волята си и нанесе серия от крошета в Прудов като завърши ефектно четвъртата част.

Тервел започна активно петия рунд и нанесе сериозен ляв прав, но Брудов отвърна, пращайки Пулев във въжетата за момент.

При опитите на руснака да атакува агресивно, Пулев умело успяваше да се защити, в дадени моменти и в клинчове.

Шестата част започна с два леви прави в лицето на Брудов, но руснакът продължи да бъде активен и да се противопоставя умело на българския боксьор.

В седмия рунд и двамата сякаш бяха поизчерпали физическите си сили, но продължиха борбата. Пулев нанесе последователно ляв и десен прав, но и руснакът отвърна. В края на рунда Пулев сякаш се поусвежи и нанесе два много точни удара в Брудов, което му вдъхна и самочувствие.

В осмия рунд Пулев беше по-свежият боксьор, но Брудов умело се бранеше. В крайна сметка след съдийско решение Пулев спечели битката срещу опитния руски боксьор. 

Брудов е с 18-годишен опит на професионалния ринг, има 44 победи, а 30 от тях са с нокаут.