Бившият безспорен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (24-0, 18 КО) неведнъж е правил смели изявления през годините, но най-новото от тях внесе доза съмнение дори и в най-лоялните му поддръжници.

В последното публикувано видео в социалните мрежи, Фюри обещава да счупи рекорда на легендата Джо Луис от 25 последователни защити на титлата през следващите 10 години. Луис беше шампион в тежка категория между 1937 и 1949 г.


Фюри, който тренира усилено за своето завръщане на ринга, не се е бил, откакто изненадващо победи шампиона на WBO, IBF, IBO и WBA Владимир Кличко през ноември 2015 г. Британецът обаче така и не защити тези трофеи, тъй като през последните години изпадна в депресия и започна да употребява забранени вещества, вследствие на което коланите му бяха отнети.

"Владимир Кличко почти подобри рекорда на Джо Луис, докато аз не се появих, за да го спра. Сега аз искам да подобря този рекорд. Това е трудно предизвикателство, но е такова, с което само аз мога да се справя. Ако правя по три срещи годишно, мога да подобря този рекорд", заяви опърничавият британец.

Фюри, който наскоро си върна боксовия лиценз, трябваше да се завърне на ринга през април, но това засега изглежда малко вероятно. Той обаче наскоро не пропусна да предупреди настоящите звезди Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, че и двамата се намират в неговия радар.

"Аз отворих дивизията за всички тези момчета в тежка категория, за да могат те сега да се радват на световните си титли. Трябва да призная, че Джошуа върши добра работа в това да полира коланите ми и да ги държи на топло", заяви Фюри.

"Дионтей Уайлдър, Антъни Джошуа, идвам за вас, вероятно мога да се бия с вас още този уикенд. Измина много време, но аз идвам", закани се бившият безспорен шампион.