Един от най-влиятелните боксови промоутъри отвъд океана Лу Дибела потвърди, че шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) е отправил оферта на стойност 50 милиона долара към британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) за обединителна среща в края на годината.

Интересното в случая е, че преди няколко седмици Еди Хърн, който представлява интересите на британеца, изпрати оферта към Уайлдър на стойност 12,5 милиона долара за двубой с Джошуа, който държи титлите на IBF, IBO, WBA и WBO.

Тогава Хърн обясни, че евентуален двубой между Джошуа и Уайлдър ще генерира печалба в размер на 40 милиона долара (след всички разходи). Въз основа на това изчисление Хърн вярва, че предложението към Уайлдър за 12,5 милиона долара е "повече от справедливо".

Дибела обаче, който е в близки отношения с Уайлдър и неговия съветник Ал Хеймон, казва, че предложението от 50 милиона долара към Джошуа е ясна индикация, че Уайлдър и неговият екип агресивно преследват тази среща.

"Екипът на Уайлдър изпрати официална оферта към Еди Хърн и Антъни Джошуа. Двубоят ще се състои в края на годината и няма да има клауза за реванш... И ние поемаме всички рискове... Джошуа ще получи 50 милиона долара или 50%, ако приходите са повече. С други думи, ако срещата генерира 40 милиона долара, той ще получи 50 милиона долара. Ако срещата генерира 200 милиона долара, той ще вземе 100 милиона долара", заяви Дибела.

"Нека видим сега кой наистина иска този двубой. Ние се опитваме да направим най-голямата битка на това поколение. Направихме невероятно агресивно и справедливо предложение. Ако Антъни Джошуа иска да се бие с Дионтей Уайлдър, сега пред него има невероятна оферта за приемане", добави Дибела.

Ако не бъде постигнато споразумение за обединителна среща, Хърн вече потвърди, че Джошуа вероятно ще изпълни задълженията си към WBA, като се бие със задължителния претендент Александър Поветкин. Санкциониращият орган вече нареди Ей Джей и Поветкин да се изправят един срещу друг.

Антъни Джошуа иска Владимир Кличко на своя страна