Олимпийският връх – това е мечтата на европейската ни шампионка по бокс Станимира Петрова. Боксьорката сподели в интервю за „Събуди се“ по NOVA за голямата си мечта – Игрите в Токио през 2020-а година.

„Като дете нашите са търсили таланта ми и никъде не са го откривали, но в един момент всичко се преобръща. Спортът се оказва най-големият ми талант. Започнах да тренирам таекуондо с брат ми. Имах период, в който щях да се откажа. Но 2006-а година имаше световно първенство за девойки, тогава старши треньорът на националния тим каза, че ако стана първа на републиканското, ще ме вземе в националния.

После преминах при жените. Основната причина да сменя спорта е точно Олимпиадата. Баща ми беше казвал, че имам талант за бокс. Още първия път като се качих на ринга разбрах, че това е моето място“, коментира Станимира Петрова.

„Тъжните моменти бяха точно покрай Олимпиадата. Друго за мен не съществуваше. Това беше животът ми. Поплаках си. Като загубих, отидох в Олимпийското село и утолих чувството на загубата с храна. После може би се събра около месец, в който не тренирах. Урокът е, че трябва да живеем и да се радваме на настоящия момент. Каквото трябва, то ще се случи. Хубаво е да се гордеят с теб. Много е приятно.

Доста пъти ме питат за професионален бокс. Да, там са повечето пари. Но аз искам да се кача на олимпийския връх“, каза още Петрова.

„Имала съм и предложения от други държави, но докато не чуя химна и не се кача на олимпийския връх, може да звучи грубо, но няма да умра спокойно. Няма значение кои са. Аз искам да чуя нашия химн. Обичам България. Искам България да се гордее с мен. Токио 2020 – това ми е мечтата, да съм на върха“, разкри родната националка по бокс.