32-годишният Богдан Дину, с прякор "Снайпериста" след седмица ще се изправи срещу Кубрат Пулев в дългоочакван сблъсък в САЩ.

Мачът е на 23 срещу 24-и март в прочутата зала “Хангара” в Коста Меса, щата Калифорния. 

Българските фенове могат да гледат зрелищната битка на най-добрия роден боксьор пряко по DIEMA SPORT и в PLAY DIEMA XTRA. Директното излъчване в България стартира в ранните часове на 24 март, 05:30 часа, със студийна програма, а в 06:00 часа зрителите ще могат да се потопят в емоцията на боксовата гала. 

"Чудесно се, чувствам. Добре дошли в Румъния и в моята зала", бяха първите думи на Богдан Дину към екипа на "Събуди се" по NOVA.

Дину и Пулев се срещнат за първи път преди 12 години. "Преди Кубрат ме би по точки. Нормално е сега да има реванш и това е добре за мен. Бях много млад, само на 21-а. Той имаше повече опит. Смятам, че сега сме равни. Силно вярвам в себе си и се подготвих много добре. Искам реванш, искам да съм по-добрият. Познавам го повече като спортист. Знам, че е много популярен в България. Мисля, че е готин и като човек", коментира румънският боксьор и добави:

"Имам една единствена загуба. Сега искам да съм на върха. Щастлив съм, че имам шанс да се боксирам с Кубрат Пулев. Искам да го надвия. С бокса започнах от малък. Баща ми ме вдъхнови. Преди две години реших да направя своя боксова зала, където да не завися от никого. Харесва ми да предавам опита си на децата. Смятам, че опитът трябва да се предава нататък. На първо място ги уча на дисциплина."

Негов идол е Мохамед Али: "Да, харесвам Мохамед Али от дете. Чел съм много за него. Харесвам начина, по който се е боксирал. Сложил съм вдъхновяващи цитати от него в залата. Това ме мотивира."

Богдан Дину съвместява кариерата в бокса с работата си на агенг от специалните части в Румъния. "Боксирах се много години в Румъния, тренирах бокс от страст. Работата ми в специалните части ми помага да се мотивирам и да не се отказвам. Имам нужда от този адреналин. Свикнал съм. Нащрек съм и няма място за страх. Рискове има във всичко. Дори в това да ходиш по улицата. Когато правиш нещо с голямо желание и страст, рисковете остават на заден план. Боксът е най-голямото ми хоби. Иначе зимата обичам да карам ски. Луд съм за палачинки, но ако са добре подготвени. Разбира се, че не може всеки ден. Но не мога да устоя на сладкото. Запален съм по готвенето. Винаги, когато имам време готвя", разказа Дину и продължи:

"Мечтая да донеса колан от Световното в Румъния,  първи колан в тежка категория. Искам да доразвия боксовата зала и да направя академия с фитнес зала. И повече дори."