Британският промоутър Еди Хърн, който се грижи за правата на вече бившия световен шампион Антъни Джошуа, се върна на неосъществения мач между клиента му и Кубрат Пулев за колана във версия IBF, който трябваше да се състои през октомври 2017 г. 

Тогава българинът се контузи в самото навечерие на битката и тя пропадна в последния момент, а от лагера на британеца трябваше да действат бързо и да намерят нов съперник, какъвто се оказа Карлос Такам. А Хърн обяви, че някак е предусещал контузията на Кобрата. 

"Когато даден мач се провали, невинаги имаш готов резервен вариант. Така беше и през 2017 г. за мача на AJ с Кубрат Пулев. Просто имах едно такова чувство... Не знам, но нещо ми казваше отвътре, че така ще се случи. От лагера на българина не ме посрещнаха много добре, а и той имаше история с травми."

"И се случи така, че десет дни преди двубоя нямахме опонент. Във всеки друг момент щяхме да отменим гала-вечерта, но това щеше да е удар върху кариерата на Джошуа. Затова действах светкавично. Всъщност, разбрах за травмата на Пулев от социалните медии и веднага се свързах с щаба на Карлос Такам."

"Всички се бяха паникьосали, но аз отидох и му казах, че мачът трябва да стане и ще получи добри пари за него. Така че той получи доста добра сума, шоуто беше спасено и всичко беше наред", сподели Еди Хърн пред вестник "Дейли Мейл".