Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на шампиона на IBF, IBO, WBA и WBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) предупреди, че преговорите за двубой между неговият клиент и шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) трябва да приключат в следващите две-три седмици.

Хърн също така желае да получи по-подробна информация от екипа на Уайлдър относно предложената от тях оферта на стойност 50 милиона долара. Ако до подобна сделка се стигне, то тя би била най-високата в историята на тежка категория.

Агентът на Джошуа добави, че е крайно разочарован от нежеланието на представителите на Уайлдър да разговарят с него, но британецът остава уверен, че до сделка ще се стигне, когато пътува до Ню Йорк през следващата седмица.

"Имаме две-три седмици, за да завършим тази сделка. Следващата седмица ще летя до Ню Йорк и се надявам да продължим преговорите", заяви Хърн.

"Не мога да дам отговор на тяхната оферта, тъй като те първо трябва да ми отговорят на няколко въпроса. Например за коя дата става въпрос и къде ще се проведе срещата, това е важно за нас. Ще има ли клауза за реванш в договора? Кой канал ще излъчи срещата? Какъв контрол ще имаме ние? Всички тези неща за важни, тъй като зад Джошуа стоя огромни компании, които го спонсорират и се интересуват от тези неща", добави промоутъра.

Хърн отново побърза да уточни, че пред неговия клиент има и други опции. За пореден път той заяви, че е готов да се обърне и към американеца Джарел Милър, ако не се стигне до споразумение с Уайлдър.

"Ако не се договорим с Уайлдър, тогава определено искаме да се бием с Джарел Милър. Разбира се, двубоят с Уайлдър е приоритет за нас, но среща с Милър също е добър вариант", завърши Хърн.