Британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) ще се изправи пред най-тежкия тест в своята кариера до момента, когато се изправи срещу руснака Александър Поветкин (34-1, 24 КО) тази събота вечер. Това заяви промоутъра на Джошуа Еди Хърн, който призна, че е "доста притеснен" преди тежкия сблъсък този уикенд, който ще бъде предаван директно по DIEMА SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA BG.

"Аз съм много притеснен за този двубой. Всички гледат към бъдещето и към потециална среща с Уайлдър през следващата година, но на хартия, като изключим Кличко, това е най-трудната битка в кариерата на Ей Джей", заяви Хърн.

"Поветкин е много добре трениран боксьор. Той е бивш олимпийски златен медалист и има само едно поражение в своята кариера - от Владимир Кличко. Поветкин може да нанася тежки удари, има страхотна брадичка и може да поддържа високо темпо по време на целия мач. А на всичкото отгоре има и повече опит", добави промоутъра.

Някои фенове и анализатори са доста критички към Хърн и Джошуа поради факта, че не са успели да организират двубой с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

"Вече не мога да угаждам на всички, затова играя по своя план. Направих едва 16 битки и се бих за световната титла. Бих се само три години като аматьор и спечелих олимпийско злато. Обединих повечето титли в тежка категория и това все още не е достатъчно за хората? Или ставаш по-силен от тези нападки, или те изтощават психически. Мисля, че ставам по-силен от това", заяви Джошуа.

Джошуа е непобеден в 21 срещи, откакто се качи на професионалната сцена през 2013-та година. 39-годишният Поветкин пък има само една загуба в своите 35 среши и тази загуба дойде от Владимир Кличко през същата тази 2013-та година.