Промоутърът на световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа – Еди Хърн заяви, че до края на годината британецът ще трябва да се изправи на ринга срещу световния шампион в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър.

С победата си над Джоузеф Паркър на „Принсипалити стейдиъм“ в Кардиф, Антъни Джошуа обедини трите световни титли в WBA, WBO и IBF, като му остава само още една, за да е първият абсолютен световен шампион в професионалния бокс. За целта ще трябва да победи Деонтей Уайлдър.

„Мисля, че този мач трябва да се случи до края на 2018 година. В противен случай ще имаме проблеми. Мисля, че подобен мач е възможен да се осъществи през лятото или по-късно. Можех да бъда и по-категоричен с дата за евентуалния мач, ако двамата не бяха толкова зловещи и непредсказуеми. Именно заради това уреждането на мача може да отнеме повече време“, коментира Хърн.

Антъни Джошуа трябва да се бори задължително срещу всички претенденти и да защитава световните си титли. Ако не е в състояние да го стори и да отговори на исканията на съотвените организации, той рискува някой от шампионските колани да му бъде отнет.

Управителните органи на WBO, WBA, IBF и IBO имат различни класации и четирима отделни претенденти, които искат да се изправят срещу Антъни Джошуа.

Претендент номер 1 на WBO е Александър Поветкин, който спечели срещу Дейвид Прайс в мач, който се състоя също на „Принсипалити стейдиъм“ в Кардиф и подгря публиката преди зрелището между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър.