Най-добрият боксьор на Русия в тежка категория Александър Поветкин (33-1, 23 КО) наистина очаква с нетърпения двубоя с британския претендент Дейвид Прайс. 
Срещата между двамата беше финализирана през миналата седмица и ще бъде подгряваща битка на обединителния двубой за титлите на WBO, WBA, IBF и IBO между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър, който ще се проведе на 31-ви март в Карфид, Уелс.

Причината, поради която срещата на Поветкин е поставена точно в тази бойна карта, е, че руснакът е задължителен претендент за WBA титлата на Джошуа. Промоутърите на двамата бойци вече обсъдиха идеята за двубой между двамата атлети през идното лято.

Разбира се, всичко това може да се промени, ако Паркър и Прайс излязат като победители от предстоящите битки.

Междувременно, шампионът на WBC Дионтей Уайлдър, който ще се изправи срещу Луис Ортис на 3-ти март в Бруклин, Ню Йорк, също се е устремил към двубой с Джошуа. Поветкин обаче вярва, че той ще се добере първи до британеца.

"Двубоят ми с Прайс е тръмплин към битка с Джошуа. Уайлдър също иска среща с Джошуа, но смятам, че всичко между тях за сега е просто слух. Между тях ще бъде много трудно да бъде постигнато споразумение, а доколкото ми е известно, има някакви споразумения между моя промоутър и представител на Джошуа. Мисля, че скоро ще се срещнем с него", заяви Поветкин.

Руснакът коментира и предстоящата му среща с Прайс, в която той е смятан за огромен фаворит, но олимпийския златен медалист няма намерение да подценява своя опонент.

"В тежка категория няма фаворити, всеки удар може да бъде фатален. Плюс това Прайс е висок опонент, необходимо е да се подготвя добре за срещата с него. Борбата с високи съперници е моята слабост. Необходимо е да работим върху това да го принудим да се бие в близка дистанция", заяви Поветкин.

Само преди две срещи Прайс беше нокаутиран от Кристиан Хамер, а Поветкин доминира над Хамер в продължение на дванадесет рунда през декември миналата година, но за руснака това не е показателно.

"Прайс не беше физически готов за срещата с Хамер. Той се би добре, но беше много уморен. Ясно е, че той не падна от ударите, а от умора", завърши Поветкин.