Антъни Джошуа е един от най-безстрашните боксьори, които са се качвали на ринга в последното десетилетие.

Кошмарът на Владимир Кличко вече има на сметката си 19 победи с нокаут от също толкова мача, а според много специалисти британецът ще доминира в тежка категория още дълги години.

Има ли обаче кой да спре неговата победна серия? Това е въпросът, на който сайтът worldboxingnews.net се опитва да отговори, назовавайки петима претенденти, които могат да сторят това.

А сред тях на първо място е посочен Кубрат Пулев. Както е известно, мач между Пулев и Джошуа трябваше да има, но българинът се отказа от него заради контузия. Кобрата обаче не губи надежда да излезе на ринга срещу шампиона.

"Пулев имаше нещастието да не излезе за мача си срещу Ей Джей през октомври. Към момента Пулев изглежда като един от най-големите съперници на Ей Джей що се отнася до опит и сила, които притежава. Големият 116 кг българин вече нокаутира половината от своите съперници в професионалната си кариера, което подсказва, че има шанс срещу Джошуа", пише изданието.

"Въпреки че постиженията на Пулев не изглеждат отлични в сравнение с тези на световния шампион, но той има много енергия за голям човек, но по-важното е, че има мотивацията да нанесе неприятности. Вече се говори за пренасрочване на мача в даден момент в близкото бъдеще."

Тервел Пулев: Кубрат ще се бие през март

Според изданието, другите боксьори, които могат да сложат край на победната серия на Джошуа, са Луис Ортис, Тайсън Фюри, Джоузеф Паркър и Владимир Кличко, ако украинецът се завърне на ринга.