Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в тежка категория Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) има намерение да развали бъдещите планове на шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 KO), който се надява при победа над новозеландеца да проведе голяма обединителна среща за званието "абсолютен шампион" с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO).

"Всички тези приказки за предстояща среща между Джошуа и Уайлдър изобщо не ме притесняват. В крайна сметка ще ми се наложи да разваля плановете им. Не искам да мисля за бъдещето."

"Предпочитам да се концентрирам върху това, което е пред мен. А това сега е двубой с Антъни Джошуа. Задачата пред мен е да вляза в тази среща в най-добрата си форма и да си свърша работата. Тези приказки просто ме мотивират да се представя по най-добрия начин в предстоящата битка", заяви Паркър.

"Няма съмнение в моята глава, че тази битка ще се случи и не се съмнявам, че също така ще победя и Уайлдър", заяви от своя страна Джошуа.

Докато повечето супербитки са били направени през годините, има и случаи, в които плановете за такива за били разваляни от неочаквани резултати. Може би най-известният такъв пример за една от най-големите изненади в историята на спорта, е, когато Джим Брадок победи Макс Баер за титлата в тежка категория.

Предварителният план беше Баер да победи Брадок и след това да се изправи срещу британеца Джо Луис, но опонентът му развали тези планове. Баер все пак се изправи срещу Луис година по късно, но срещата не беше за световната титла.

Този мач събра огромна аудитория, но титлата не беше на линията, което пък е може би най-голямата битка в историята на спорта между двама бойци, които не са шампиони в дадения момент.

Предстоящата обединителна среща между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър ще се проведе идната събота вечер (31-ви март) на стадион "Принсипалите" в Кардиф, Уелс и ще бъде предавана директно в каналите на DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA от 22:30 часа българско време.