Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Джоузеф Паркър (24-1, 18 КО) заяви, че е готов да излезе на война в следващия си мач срещу британеца Дилиан Уайт (23-1, 17 KO) с надеждата, че ще спечели още един шанс да се бие за световната титла.

Паркър, който загуби титлата на WBA в двубой срещу британската суперзвезда Антъни Джошуа в Кардиф в края на март, ще се изправи в тежък сблъсък срещу Дилиан Уайт в Лондон на 28-и юли.

"Последният път, когато бях във Великобритания, преживях едно страхотно бойно изживяване в Кардиф. Не постигнах резултата, който исках, но смятам, че е време да се завърна. Очаквам се нетърпение да се върна към тренировките и да изгоря всички пайове, който изядох в Нова Зеландия. Дилиан изглеждаше феноменално в последната си среща срещу Лукас Браун и заяви, че иска война - нека я направим!", заяви Джоузеф Паркър.

Уайт, който е преодолял трудно юношество, ставайки баща на едва 13-годишна възраст, призна, че ако не е бил света на бокса, той би бил или мъртав, или в затвора. Сега Дилиан Уайт смята, че Паркър е пропуснал своята възможност срещу Джошуа и няма да получи втора такава.

"Той имаше своя голям момент и не направи достатъчно. Аз съм тук, за да се бия. Искам да се бия, за да дам на феновете това, което искат. Джоузеф Паркър е гладен и мотивиран, но аз ще спечеля", заяви Дилиан Уайт.