Бившите съперници на Кубрат Пулев на ринга продължават да търсят причини да омаловажат успеха на българина над тях. След като румънецът Богдан Дину отдаде поражението си с нокаут на непозволен удар зад главата му, сега и опонентът на Кобрата преди него - Хюи Фюри, има обяснение защо се е стигнало до поражението му. 

От щаба на британеца обявиха, че единствената причина той да падне в зала "Арена Армеец" е, че е бил контузен в навечерието на битката и това е довело до отварянето на аркадата, заради която кървеше през целия мач и която се оказа важна за крайния резултат. 

"Хюи отиде за този мач с Пулев контузен. Лекарите ни погледнаха аркадата му и бяха категорични, че тя ще се отвори по време на мача. Но ние бяхме приели условията за мача и не се оплаквахме. Отидохме и той се би. Направи максималното, на което е способен в тази ситуация и ако не беше контузен, щеше да победи."

"Та той нямаше видимост с едното око и все пак изкара пълния брой рундове. Сега вече тази аркада не го безпокои, защото мина курс на лазерно лечение и отстраняване на проблема. Вече може да разкрие пълния си потенциал", сподели Питър Фюри, баща и треньор на Хюи.