Дългоочакваният сблъсък между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър ще се проведе на 31 март на стадион „Принсипалити“ в Кардиф, Уелс. Това бе официално потвърдено от самия Антъни Джошуа в официалния му профил в Instagram.

 

🇬🇧🤜🏾🤛🏻🇳🇿

A post shared by Anthony Joshua (@anthony_joshua) on

Промоутърът на Джошуа, Еди Хърн и този на Паркър, Дейвид Хигинс, повече от месец водиха преговори за разделението на приходите от тази битка. В крайна сметка Паркър ще прибере приблизително една трета от събраните средства, а останалите две трети ще отидат за Джошуа, който без съмнение се превърна в най-голямата активна звезда в бокса.

Победителят от мегасблъсъка ще обедини титлите в тежка категория. Както е известно Джошуа е шампион на WBA, IBF и IBO, докато Паркър притежава титлата на WBO.

“Много съм доволен, че успяхме да уредим този мач. За първи път в историята двама действащи шампиони в тежка категория ще се срещнат във Великобритания“, сподели промоутърът на Джошуа Еди Хърн. 

Победителят от мача Джошуа - Паркър най-вероятно ще срещне по-късно през годината световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър (САЩ), който ще направи доброволна защита на титлата си на 3 март срещу Луис Ортис (Куба) в Ню Йорк.