Шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) е приел предизвикателството на шампиона на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) и е готов да дойде на стадион "Уембли" в Лондон още това лято.

Това е така според мениджъра на Уайлдър Шели Финкел, който потвърди, че дългоочакваната супербитка в тежка категория се приближава все повече и повече.

Джошуа не иска мач в САЩ, Уайлдър готов да пътува

"Наистина се радваме, че Антъни Джошуа за първи път заяви, че иска да се бие с Дионтей в следващата си среща и ние вярваме, че той е човек на казаната дума. Дионтей Уайлдър приема отправеното предизвикателство", заяви Финкел.

"Искам да направим публично изявление, че Дионтей иска тази среща и сме готови да дойде във Великобритания, за да се срещнем и да направим сделката. Дионтей е готов да подпише договора и да дойде на чужда територия, за да се бие още това лято", добави той.

"Ако приемем, че двубоят ще бъде на стадион "Уембли" през лятото, ние сме готови, и ако те също са готови, както казват, искаме да го направим. Ние искаме тази среща, те я искат, феновете я искат. Няма нещо, което да спре провеждането на този двубой", завърши Финкел.

Джошуа предизвика Уайлдър след победата над Джоузеф Паркър през изминалия уикенд, настоявайки, че срещата между двамата трябва да се случи възможно най-бързо.

"Нямам проблем да се бия с никого. Ако погледнете рекорда ми от моите 21 срещи, ще разберете, че нямам проблем да се бия с никого. Нямам страх от никого. Уайлдър трябва да дойде тук, за да се бием час по-скоро", заяви Джошуа.