Световният шампион за професионалисти в тежка категория Антъни Джошуа бе категоричен, че все още не смята да се боксира в САЩ. 

"Не! През всичките тези години бойци от Великобритания трябваше да ходят в Америка. Много фенове трябваше да похарчат куп пари, за да стигнат до Лас Вегас, за да наблюдават любимците си. Сега всичко това можем да го направим в Лондон или Кардиф. Ние оставаме тук. Всички оставаме тук", заяви уверено Джошуа, а за евентуален следващ свой опонент посочи Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри.

Заслужава си да се отбележи също така, че промоутърът на Джошуа Еди Хърн не веднъж е казвал, че планът му за Ей Джей е да се бие в САЩ, тъй като парите от двубой с Дионтей Уайлдър в Лас Вегас биха били твърде много, за да бъдат отхвърлени.

Има един основен проблем обаче, тъй като Уайлдър е водеща фигура в Бруклин, Ню Йорк, а Джошуа е водеща фигура във Великобритания, което значи че и двамата атлети не са от най-популярните атлети в "Града на греха".

Така че, ако се стигне до двубой между Джошуа и Уайлдър, той най-вероятно ще се проведе във Великобритания заради по-високия статут на британеца.

Освен това Уайлдър демонстрира желание да пътува и преди, когато беше готов да отиде в Русия, за да се бие с Александър Поветкин, преди тази среща да пропадне поради положителна допинг проба на руснака.