Интересни разкрития излязоха на пресконференцията след мача на Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри. Българинът победи в "Арена Армеец" пред екзалтираната публика и стана задължителен претендент за титлата на IBF на Антъни Джошуа. 

Линдзи Тъкър, който е ръководител на организацията, разкри кога е възможно да видим такъв двубой. По всичко изглежда обаче, че това няма да се случи скоро, защото британецът тепърва трябва да прави защита на трофея си в WBO. 

"Чувствам, че с Кубрат Пулев ще станем приятели. За първи път с него се видяхме в Хамбург, когато се би с Чисора. Сега вече е претендент за световната титла и се радвам за това. Преди година и половина имахме желание да срещнем Пулев и Джошуа, но се оказа, че Кубрат има контузия."

"Затова трябваше да следваме правилника и трябваше да изберем следващия поред претендент. Сега наред е титлата за защитаване в WBO, след като мине техният ред, идва нашият такъв", сподели Тъкър, а промоутърът Ивайло Гоцев разкри, че Кобрата няма да се нареди на опашката да чака мач с Джошуа, а ще върви по свой път.

"Няма да сме на опашката на Джошуа, Кубрат трябва да се върне на ринга след 3-4 месеца", заяви Гоцев, а самият Пулев разкри, че следващият му мач може да е в САЩ.

"Нямам поражения, аз съм готов да се върна на ринга. Джошуа е много опасен, но мен не ме притеснява и смятам, че мога да го бия. Застрашен е във всеки един момент, при всяка една размяна. Не можахме да се уцелим с Фюри, но дори не ме разклати, когато ме уцели." 

"Не сме го решили къде ще е следващият мач, сигурно ще е извън България, може би в Щатите. Ще видим кой ще е човекът", добави Пулев, след което анализира и представянето си в мача с Фюри, като акцентира на собствените си грешки и обяви, че дори е можел да загуби.

"Ще бъда критичен към себе си. Можех и да го загубя този мач, противникът беше неудобен, трябваше да подходя по друг начин с атаката си. Горе-долу го бих с ляв прав удар. Имаше малко критични моменти, но аз съм стабилен и нещо подобно дори не може да ме разклати."

"Като цяло, благодаря на българите, че дойдоха и ме подкрепяха. Благодаря на моя тим за първото събитие, което организираме без Зауерланд, защото се вложиха. БЛагодаря на новия си екип, тепърва ще се подобряваме и ще бъдем перфектни. Беше едно уникално боксьово шоу за публиката, радвам се, че се осъществи тук." 

"Моят треньор Вегнер е прав, а не веднага да го забравяме този мач. Ще остана критичен, можех да бъда още по-подготвен и да го нокаутирам. Видя се, че той издъхна и сега със сигурно му е много тежко. Аз го малтретирах на ринга", заяви Пулев, а коментарът на треньора му Ули Вегнер за двубоя беше кратък - че Фюри е развалил мача със стила си.

"Хюи Фюри само развали играта със своя стил да търси само контакти и защита", коментира 76-годишният германски специалист.